Torstaitilaisuudet Tapiolan palvelukeskuksessa klo 14


Taksen torstaikahvit järjestetään Tapiolan palvelukeskuksen valoisissa tiloissa.
Taksen torstaikahvit järjestetään Tapiolan palvelukeskuksen valoisissa tiloissa.

Kevään 2019 tilaisuudet

Torstaiohjelma kevät 2019
17.1.
Vaalien lähestyessä: Vieraamme Unto Hämäläinen on tehnyt pitkän uran politiikan parissa, ensin Aamulehden eduskuntatoimittajana ja sitten politiikan toimittajana ja esimiehenä Helsingin Sanomissa. Ennen eläkkeelle siirtymistään hän oli tunnettu Kuukausiliitteen toimittajana ja Perässähiihtäjä-blogeistaan. Sittemmin hänet on usein nähty televisiossa asiantuntijana. Hän on myös toimittanut ja kirjoittanut useita tietoteoksia. Viime vuonna ilmestynyt Historian paraatipaikalla kokosi yksiin kansiin Ohranan talon historian.
31.1.
Suomen Joutsenen Atlantin purjehdukset 1930-luvulla: Anja-Bi Pulkkinen kertoo meille Suomen laivaston koululaivana toimineen Suomen Joutsenen purjehduksista Atlantilla 1930-luvulla. Nykyään tämä kolmimastoinen fregatti on museolaivana Aurajoessa Turun Forum Marinumissa
14.2.
Hätäensiapu: Roger Storås kertoo, miten henkeä uhkaavassa tilanteessa tulee toimia.
28.2.
Minna Canth: Tietokirjailija ja kirjallisuushistorioitsija Minna Maijalan aiheena on Minna Canth, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 175 vuotta tänä vuonna. Minna Maijala on tehnyt väitöskirjan Minna Canthista ja kirjoittanut 2014 ilmestyneen kirjailijan elämäkerran. Teos kuvaa ristiriitaa Minna Canthin yksityiselämän haavoittuvuuden ja julkisuuskuvan välillä. Esiin piirtyy herkkä ja hehkuva Minna.
14.3.
Kevätkokous: Käsiteltävinä ovat sääntömääräiset asiat. Ennen kokousta alustus ja keskustelua ajankohtaisista politiikan aiheista. Vieraanamme on kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, lääket. toht. Mia Laiho.
28.3.
Ajankohtaista kuulon kuntoutuksesta: HYKSin Korva-, nenä- ja kurkkutautien klinikan dosentti, ylilääkäri Antti Aarnisalo kertoo, miten kuuloa kuntoutetaan.
11.4.
Ilmari Kianto: Ilmari Iki-Kianto oli värikäs henkilö, vapaussoturi ja köyhän kansan puolustaja, isänmaallinen runoilija ja kuritushuonevanki, vapaan rakkauden puolustaja ja kovan onnen korpikirjailija. FT Panu Rajala kertoo syksyllä ilmestyneen kirjansa Suomussalmen sulttaani pohjalta Kiannon ihmeellisistä vaiheista. Kirjaa on tilaisuudessa myytävänä.
25.4.
Vuoden 2009 ulkosuomalaisen Leena Pasasen elämänkokemukset: Lastenlääkäriksi Oulussa vuonna 1980 valmistunut Leena Pasanen on toiminut koko työuransa Suomen Lähetysseuran tehtävissä Ilembulassa Tansanian evankelis-luterilaisen kirkon sairaalassa. Leena on toiminut neljän nyt jo aikuisen aids-orvon holhoojana. Tansanian kokemuksistaan Leena on kirjoittanut kirjat Daktarin lapset ja Noel - Daktarin tarinoita Tansaniasta. Elämänkokemuksistaan Leena kertoo meille.
9.5.
Albergan kadonnut huvilaidylli: Kotiseutuneuvos Arja Salmi kertoo Albergan kadonneesta huvilakulttuurista. 1900-luvun alussa kukoistaneen huvilaelämän muisto elää edelleen monissa Leppävaaran nimissä.
Ennakkotietoja syksyn ohjelmasta
12.9.
Vieraana Rauli Virtanen
26.9.
Espoon kartanot:
Tryggve Gestrin ja Tony Hagerlund kertovat
10.10.
Vieraana Anna-Stina Nykänen
24.10.
Syyskokous
7.11.
DNA sukututkimuksessa:
FT Marja Pirttivaara
21.11.
Presidentti Urho Kekkosen suhde puolustusvoimiin ja maanpuolustukseen:
Kenraali Jaakko Valtanen
5.12.
Pääministeri Antti Hackzell ja Suomen tie rauhaan 1944:
Prof. Martti Häikiö
19.12.
Joulujuhla